Våra traditioner

Första skoldagen

första skoldagen

Vi firar att skolan startar med ballonger och glass på vår fina skolgård. I samband med skolstart får våra förskoleklassare plantera ett träd på skolgården som de får sköta om och se växa under sina 10 år på Kvarnhjulet.

Hajk

hajk

I början av höstterminen drar våra 8:or och 9:or ut på den uppskattade Hajken tillsammans med sina mentorer. Här sovs det i tält, lagas mat i stormkök, grillas över öppen eld och paddlas kanot. Detta blir ett minne för livet och elevernas vänskapsband svetsas samman.

FN-dagen

Tillsammans uppmärksammar vi FN-dagen med en gemensam samling där eleverna ur de olika årskurserna lyfter artiklar ur barnkonventionen.

1:a advent

Elevrådet bjuder på 1:a advent-fika på skolgården

Måndagen efter 1:a advent välkomnas våra elever, personal och föräldrar av vårt engagerade elevråd som bjuder på varm saft, papparkakor och härlig julmusik på skolgården.

Lucia

Lucia firar vi varje år genom att våra 4:or lussar för hela skolan och sina föräldrar med skönsjungande sång och ett fint luciatåg. Även våra grannar på Berzelius äldreboende får njuta av vårt fina luciatåg i sin matsal, vilket är en väldigt uppskattad tradition.

Basar

Mycket händer hos oss under julen och i slutet av terminen bjuder vårt högstadie in till basar. Här kan man köpa hemlagade bakverk, smycken, väskor och annat som våra elever tillverkat, lotter finns att köpa och grillarna är tända på skolgården. 10% av intäkterna går till skolans fadderbarn på Stars for life. Basaren brukar vara en väldigt uppskattad tradition och många av våra tidigare elever tar sig tid att besöka oss denna dag.

Julavslutningen

Terminen avslutas i Fässbergskyrkan med sång och musik framfört av våra duktiga musikintresserade elever. Kyrkan brukar bli fullsatt av föräldrar och syskon och är en trevlig och stämningsfull avslutning på terminen.

Öppet hus

Öppet hus

I slutet av januari eller i början av februari varje år bjuder vi in de i kön som är intresserade av förskolan och förskoleklass kommande termin. Här har man möjlighet att titta på våra lokaler, träffa våra pedagoger, rektorer och representanter från styrelsen och ställa alla de frågor man vill få svar på. Efter vårt öppna hus börjar vi med antagningen inför kommande hösttermin.

Våren

Under våren besöker våra 1:or bondgården, våra 2:or och 3:or besöker Ekehagens forntidsby, många av våra elever besöker Vetenskapsfestivalen och vårt högstadie vandrar Bohusleden. Vi uppmärksammar allas lika värde genom att rocka sockorna och vi arrangerar en mattedag/pidagen den 14 mars. Våra fritidshem firar fritidshemmets dag tillsammans med både elever och föräldrar. Skolan arrangerar kompis på Kvarnhjulet där skolans alla elever blandas i åldersblandande grupper…. Innan vi avslutar terminen är det dags för den årliga fotbollsturneringen för åk 6-9 som avslutas med en uppskatta prestigefylld match mellan årets 9:or och deras lärare.

Valborg

Vi sjunger in våren på skolgården med flagga, tal, musik och glass.

Sommaravslutning

Tårta och fest ute på skolgården

Vi firar sommaren i Fässbergskyrkan, tillsammans med våra elever och deras familjer. Det bjuds på uppträdande från alla klasser samt vår kör, våra rektorer tackar för denna termin och vår personal brukar avsluta med ett överraskningsnummer. Efter en fin stund i kyrkan bjuds det på gemensam rulltårta på skolgården.